lunes, 4 de mayo de 2009

SANT PANCRAÇ A PRINCIPI DELS ANYS 80

Als anys 80 la festa de Sant Pancraç va minvar en la participació. Les quadrilles d'adults van desaparéixer i la festa es va mantenir gràcies als xiquets i xiquetes acompanyats de mares. Sols a principi dels anys 90, impulsat per l'exposició de fotografies sobre la festa, aquesta va viure un “boom” que va durar uns pocs anys. Sembla que va ser el Sant Pancraç de 1992, del que recorde que acompanyaven la festa dues bandes de música. Em va fer molta impressió veure com la gent disfressada omplia el carrer de costat a costat i ocupava tota l'Avinguda de València, des del mercat fins el cantó de l'Abiar. Espere poder publicar en breu alguna foto al respecte.


Al 1981 al C/ José Antonio. A més de les disfresses una curiositat, quatre de les sis són mestres en l'actualitat. Les localitzeu?



El carro que apareix a la foto era el de ma mare. Menut final va tindre la relíquia. Després de passejar la beguda i a Felip per tot el poble, en arribar dalt del carrer Pou a algú se li va “escapar” el carro carrer avall amb Felip dins, beguda no en quedava. En arribar baix el carro havia mort, “requiescat in pace”.


La meua quadrilla ja sense carro. Pense que va ser aquest any l'ultim o un dels últims en fer la processó a Sant Pancraç. Ernesto, el rector, va decidir que no es podia participar en un acte religiós en les condicions que estava la gent, i que era millor traure la imatge del sant el mateix dia de la Rosa.


Unes amigues al 1982.


Amb la meua quadrilla allà pel 1984.

1 comentario:

  1. De les mestre me'n fallen un parell. De les últimes fotos en conec algun que altre, fins i tot familiars, no?
    L'última foto especial, eh? XD

    ResponderEliminar