lunes, 4 de mayo de 2009

FESTES DE SANT PANCRAÇ ALS 50 (PART II)

Vull aprofitar que estem de ple en les festes de la Rosa per fer un altra entrega sobre els primers anys de la festa de Sant Pancraç. L'alcalde elegit sols per aquest dia, després de la missa, donava l'ordre de com havien d'anar “disfressats”. No eren vestimentes massa elaborades: un barret, un mocador, un davantal... distingien els participants. Hui en dia l'alcalde de Sant Pancraç continua donant les consignes de la festa, però la veritat és que la gent no fa massa cas i s'ha convertit en un Carnestoltes a deshora, amb disfresses molt elaborades i variades. Potser hauriem de plantejar-nos tornar als costums antics, així aconseguiriem una festa autèntica i diferenciada de la resta.


En els primers anys de la festa no pot faltar alguna referència a la quadrilla del sarment. Toca la pandereta Vicent Martínez de la quadrilla del Sarment. El de la seua esquerra és Paco Buigues, darrere Vicent Ferrer i a la seua dreta sembla el "Moreno Capella". El que està a la reixa és "Quiquet" i al fons el ti Boquilla". Els altres vols deixe per a vosaltres.


Grup d'amigues a la Venta al 1954. La consigna per a les dones, el davantal.


Pepe i Vicenta l'Ordinari amb un grupet d'amics participen amb una “carrossa” de l'època.


Detall de la mateixa.


Al carrer Major amb mantó al 1955.


A la caseta abans d'eixir a la festa a finals dels 50. Amb la flor i el mocador al cap.


Grup d'amigues amb la flor i el mantó.


Al centre la dona del metge acompanyada per Pepica i Elvira.


A cavall de l'animal, també ells participaven de la festa.


Un altra a cavall.

1 comentario:

  1. Ei, aquest blog està molt bé, encara no ho havia descobert, deuries fer propaganda als amics,sobretot als emigrants, i exassociacionistes del Puig de Soliveres.

    Salut i enhorabona. I gràcies pel blog.

    Biel Cucanya

    ResponderEliminar