domingo, 3 de mayo de 2009

FESTES DE LA ROSA: LA PROCESSÓ ALS 60.

La festa era organitzada antigament per un majoral i dos clavaris, junt a tres clavariesses. Encara que fa anys que els festers són els que organitzen la festa, el majoral i els seus clavaris i clavariesses encara participen dels actes litúrgics.
El diumenge de la Rosa per la vesprada teniem i tenim la processó a la Mare de Déu del Roser. En acabar tota le gent espera a l'església on es canten els gojos a la Santíssima Verge del Roser i es celebra el sorteig dels rosaris: dotze pels homes i uns altres tants per a les dones.


Grup a la processò a finals dels 60. Podem comprovar que ja per aquells anys erem poc donats a portar ciri, per a què amb el ventet que fa!


L'alcalde Francisco Pastor Bolufer i part del consistori: Francisco, Juan i Vicente. Processó al 1967.


Clavaris i clavariesses al 1989. La imatge de la Verge no és l'original, perduda durant la Guerra Civil, aquesta data de 1940-41.

1 comentario:

  1. Estimado Jose Antonio Vallés: Quiero decirte que hemos constituido una Asociación Cultural que tiene como objetivo el catalogar , promover , estudiar y difundir los Gozos de la Comunidad Valenciana porque están en riesgo de perderse definitivamente. En ese sentido hemos creado un blog http://gogistesvalencians.blogspot.com/ para dar visibilidad a este apasionante trabajo que estamos haciendo. Queríamos pedirte la versión en papel de los Gozos de vuestra población si es posible originales y si los pudiérais mandar por correo postal de verdad que sería un lujo y les daríamos difusión . Quedo en espera de tu amable respuesta. Un saludo muy afectuoso.

    Salvador Raga Navarro
    C/Benager , 8
    46470 Catarroja (Valencia)


    PRESIDENTE
    Asociación Cultural VIA VICENTIUS - GOGISTES VALENCIANS


    caminodesanvicentemartir@hotmail.com

    www.caminodesanvicentemartir.es
    http://viavicentius.blogspot.com/
    http://gogistesvalencians.blogspot.com/

    ResponderEliminar