domingo, 6 de marzo de 2011

EL PRIMER AJUNTAMENT DEMOCRÀTIC: MUNICIPALS 1979

A les eleccions municipals de 1979 en cens electoral era de 1.123 persones i van votar 922, el 82'1% del total, amb una abstenció molt baixa del 17'9%. Van participar tres formacions polítiques i aquests van ser els resultats:


VOTS

%

REGIDORS

GIB

532

58'1%

5

PSOE

201

22,00%

2

UCD

182

19'9%

2

Va repetir en l'alcaldia Miguel Catalá Devesa, que va passar d'últim alcalde franquista a primer alcalde de la democracia. Els regidors van ser:

GRUPO INDEPENDIENTE DE BENITACHELL (GIB)

Miguel Catalá Devesa (Alcalde)

Antonio Martínez

José Devesa

Miguel Vidal

José García

PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPAÑOL (PSOE)

Vicente Ferrer

Joaquín Pascual

UNIÓN DE CENTRO DEMOCRÁTICO (UCD)

Francisco García

Vicente Garcia

Darrere està José García, Joaquín Pascual, Vicente García i Vicente Ferrer. Al mig està Francisco García, Antonio Martínez i Miguel Catalá. Davant, José Devesa i Miquel Vidal.

Les dades de les últimes municipals al Poble Nou de Benitatxell ens donen un cens total de 2.524 i 1.711 vots, una participació que ha baixat al 68'7% , amb una abstenció del 31'3%. Sols aquestes xifres ens donen una idea de com ha canviat el poble. Son moltes les persones que s'han establit al nostre municipi en els darrers anys, veins que també han participat molt activament en la política local i que han modificat la compossició del consistori amb una major varietat de cultures i nacionalitats.


José Antonio Vallés llopis
http://fotosantiguesbenitatxell.blogspot.com/


No hay comentarios:

Publicar un comentario