miércoles, 16 de marzo de 2011

FESTES DE SANT PANCRAÇ AL 1980: LES QUADRILLES.

Aquesta és una festa que va sorgir per a ser disfrutada amb el grup d'amics. Va ser la quadrilla del Serment, un grup d'amics molt actiu, la que la va posar en marxa fa uns 60 anys. En alguns moments de la història recent inclús va rivalitzar en importància amb el dia de la Rosa. Per Sant Pancraç quasi tot estava permés. Això ara no ens diu res, però fa uns anys, quan les coses no eren igual, era una data que alguns disfrutaven força. Recordava un veí quan l'ajuntament de Sant Pancraç d'aquell any, amb el seu alcalde Azaña, va pujar a l'entaulat (o al balcó de l'ajuntamnet) i algú que participava en la festa va cridar: “¡Viva Azaña!”. El sergent de la Guardia Civil només feia que mirar a un costat i a l'altre sense saber com reaccionar. L'home es va engolir la saliva i el sarau va continuar. El més normal hauria estat detindre els insurrectes i declarar il·legal aquesta festa, com ja havia passat amb el Carnestoltes. Segurament ara no estaríem parlant d'una celebració tan nostra.
Ací teniu algunes de les quadrilletes que es disfressaren al 1980. (Fotos de Vivente Ferrer)


Des de l'esquerre: Fina, Tere, Vicky, Marisa, Mª José Ivars, Mª José Marqués, Guada i Rosa.
Davant: Vicenta Mª, Toni, Esther, Vicent, Vta. Mari, i Mª José. Darrere esta Elvira.Davant: Javier i Elvira. Darrere: Vicenta Mª, Toni, Esther, Vicent, Vta. Mari, i Mª José.

Des de l'esquerre: Leonor, Lola, Tere, Mª José i Mariví.

Els que van a llaurar un dia de festa són: Juanjo, Campana, Juan Bautista, Juan Bolufer, Maruira, Miguel Angel i Fernando.

Un altre detall dels "faeners".

I amb quina alegria!

Des de l'esquerre: Rosa, Paquita, María, "Pego" i Pepita. Davant esta Catalá i José Vte.

Davant: Toni, Vicenta, José Manuel i Juanjo. Darrere: Amparo, Ana, Mª Carmen, Asun, Paula i Luís.

Vicenta, Juanjo, Toni, Ana, José Manuel i Luís.

José Antonio Vallés llopis
http://fotosantiguesbenitatxell.blogspot.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario