domingo, 2 de mayo de 2010

SANT PANCRAÇ ALS ANYS 50 I 60

Si tinc una cosa clara és que, per poc material que tinga per pujar al bloc, quan arriba la festa de Sant Pancraç mai falta una imatge. Ací en teniu unes quantes dels primers anys.
La nit abans de la festa, en el descans del ball, els festers i festeres presentaven a l'alcalde i regidors de Sant Pancraç. L'alcalde establia les normes per a les disfresses de l'endemà.
El dia de la festa, després de missa major, les quadrilletes d'amics i amigues quedaven per preparar tot allò que necessitaven. La casa o la caseta d'algú d'ells era el lloc adequat per començar a provar-se els vestits. Era important un bon espill, però el més important era la reacció dels teus amics. Si esclataven en risses ho havies aconseguit. Si no era així tot tenia solució, el millor i més ràpid era fer-se dos gotets de vi per millorar la predisposició a la festa.


El dia de Sant Pancraç a una caseta dels Benitatxells on van anar a preparar la festa. De esquerre a dreta són Maria Milagros, Maria Canelo,Vicenta, Maria, Clemencita, Rubia, Pepita, Rosita i Milagros.


La nostra festa també eixia fora del poble. Sembla que disfressats com anaven van visitar Dénia. L'any dels pistolers té moltes fotos, en aquesta estan Toni Felip, Lluis el Barber, Colau i Ambrosio entre altres.


I de fora venien alguns teuladins que a la festa es van quedar. Aquest any les dones portaven barret. A la porta de les escoles Vicente Parra, Juan i Alejandro amb les seues dones.


Els cosins, Pepita, Pedro i Maria.


Unes amigues, Isabel, Maria i Leonor.


Pedro i Maria en la cavalcada amb el burro del ti Juanito.

No hay comentarios:

Publicar un comentario