viernes, 6 de febrero de 2009

PRESENTACIÓ I INTENCIONS DEL BLOG

Amics i amigues, en el present blog es pretén iniciar una tasca de recuperació de la memòria de les nostres terres. Encara que en un primer moment la idea és referir-nos a l'entorn del Poble Nou de Benitatxell, el blog naix en la intenció d'extendre el seu àmbit a la comarca i inclús més enllà.
Començarem la nostra tasca amb un recull de fotografies antigues que estaran classificades atenent a diversos aspectes culturals, socials, polítics o econòmics. Tal com açò vaja prenint forma ja vos demanaré la vostra ajuda i col·laboració per què en feu arribar les fotografies que tingueu per casa.
Un segon apartat del blog estarà dedicat a la recerca i publicació de la tradició oral dels nostres veïns. Els textos que s'inclouran seguiran dos àmbits principalment: contes i narracions populars, a ser possible inèdites, del nostre poble, i narracions de fets verídics en els que hagen participat els habitants d'aquestes terres o aquells ocorreguts al Poble Nou o voltants.
Un tercer epígraf tratarà la recerca de documents que relaten fets de la nostra història i tradició recent. Ací tenen cabuda materials com la premsa escrita, gravacions en audio o vídeo i altres documents que puguen aportar un coneixement millor sobre les nostres tradicions i història..
Sé que va a ser una tasca llarga i sempre inacabada, però que ens permetrà gaudir dels successius avanços sense que siga necessari la seua publicació en un llibre. A més vull que aquest blog siga un lloc d'encontre i per això espere les vostres col·laboracions.
Ací vos deixe el meu correu per si voleu contactar amb mi: vallesja@gmail.com

2 comentarios:

  1. Ja tenia jo curiositat per visitar al teu blog, no ha quedat jens malament i resulta prou interessant! Continua amb eixa martxa...

    ResponderEliminar
  2. Enhorabona per el teu meravellos Blog anim i continua aixi de be

    ResponderEliminar