viernes, 20 de marzo de 2009

DE FESTA A LA CALA LLEBEIG.

La Cala Llebeig perd el seu nom perquè per als “pobleros” només hi ha una, “La Cala”. Està situada entre els termes del Poble Nou de Benitatxell i Teulada, i encara que sols és nostra a mitges, la sentim com part del nostre poble i més encara de la nostra gent. És un lloc que encara manté el seu encant, “allunyat” de l'avanç de les constructores i del turisme. Anar a La Cala és com fer un viatge de 30 ó 40 anys enrere en el temps. Els canvis que s'hi produeixen són lents i esperem que no s'acceleren, que els nostres veïns puguen gaudir dels seus dies d'esplai com si foren Robinsons, apartats de tot indici de civilització no desitjada.
(Fotos cedides per Paula Femenía Cervera i Vicent Ferrer Such)

La “QUADRILLA DEL SARMENT” i alguns més, a La Cala als anys 40. Aquest grup d'amics van adoptar com malnom els d'alguns polítics dels anys 30 com Azaña, Prieto, Caudillo o Largo.




Més amics de festa als anys 60 i principis dels 70.

El qui menja "A DUES MANS" és el mestre Vicent Ferrer Such. El mestre amb uns altres amics mestres a la cala: un dels Poblets, Pepe Escrivá, vidu de la germana de Cholbi de Xàbia i l'altre de Denia, Guillermo Valls.(Davall) Al cabás es veu la V. F.(Vicent Ferrer), pare de Such.