sábado, 13 de junio de 2009

LA BANDA DE CORNETES I TAMBORS

Actualment existix al poble una arrelada tradició musical que hem d'agrair a la Banda Municipal que va iniciar les seues actuacions allà pel 1987, durant les festes de la Rosa. Aquesta, tanmateix, no va ser la primera agrupació musical. Ens hem d'anar a principi dels anys 70 amb la creació de la banda de cornetes i tambors de l' Organització Juvenil Espanyola (OJE). Al front d'aquesta organització estava el delegat local Francisco Pascual Devesa que va iniciar les reunions que portaren a la creació de la banda. Encara que no va durar molts anys, va ser aquesta la banda de les processons i les cercaviles de bona part dels anys 70, que rivalitzava fortament amb la de la veïna Teulada i altres de la contornada, i que de vegades anaven acompanyades de majoretts. No és massa el que tinc, però espere que us faça recordar i rebusqueu pel vell calaix alguna fotografia que em poguéreu fer arribar. (Fotos cedides per Antonio Ferrer)



Reunió de Francisco, el delegat local, amb un grup de xics: Josep Antoni Colomer, Jaume, Toni, el Canyero, Juanvi el Roig, Fernando i ?


La primera actuació de la banda va ser a Senija. Encara no tenien la vestimenta que els caracteritzava. A la foto el Canyero, Toni, José María i Pep de Vidal.
Fernando i Toni, el mateix dia a Senija.


Article de Francisco Pascual Devesa, delegat local de l'Organització Juvenil. Llibre de festes de juliol de 1973.

No hay comentarios:

Publicar un comentario